Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Antikvarie

Trafikverket förvaltar det kulturarv som finns inom trafikområdet. Genom kulturarvet levandegör sedan Trafikverket historien via kunskapsförmedling med hjälp av föremål i olika samlingar. Som antikvarie är du här en viktig medarbetare på Trafikverket.

Som antikvarie är du expert för vård och kunskapsförmedling av kulturarvet från trafikområdet, och du är med och levandegör händelser och företeelser med hjälp av föremålen i samlingarna. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att svara för gallring, utveckling, registrering och utlån från samlingarna, och du representerar Trafikverket nationellt och internationellt inom ditt kompetensområde. Du genomför dokumentationer inom ämnesområdet och du informerar och föreläser såväl internt som externt. Jobbet är fritt och omväxlande och innehåller både teoretiska och praktiska delar.

För att lyckas som antikvarie behöver du ha stor analytisk och kreativ förmåga. Du ska ha god förmåga att kommunicera för att framför allt kunna upprätthålla en bra dialog med uppdragsgivare, andra myndigheter, konsulter och medarbetare i långsiktiga relationer.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleexamen minst 240hp.

Erfarenhet: Som meriterande bedöms djup och bred kunskap inom kompetensområdet. Relevant yrkeserfarenhet normalt mer än 5 år.