Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arkitekt IT

Trafikverkets medarbetare rör sig i många olika it-miljöer, där moderna och användarvänliga it-lösningar är en förutsättning för god effektivitet. Som it-arkitekt medverkar du här genom din kompetens till större verksamhetsnytta för hela Trafikverket.

Som it-arkitekt ser du till att verksamheten har användarvänliga och moderna it-miljöer. Du sköter utvecklingen av nya tjänster och produkter och stöttar dem som arbetar inom och med de befintliga it-miljöerna inom organisationen. Du kan till exempel delta i framtagande av it-arkitektur och aktivt engagera olika intressenter, kommunicera beslutad arkitektur samt följa upp att beslutad lösningsarkitektur efterföljs. I dina huvudarbetsuppgifter ingår också arbete vid upphandling inom it-anskaffningar och arbete vid granskning/utvärdering av it-arkitekturer.

För att lyckas som it-arkitekt är det bra att vara en visionär som kan ha många bollar i luften. Det ställs stora krav på din förmåga att kunna kommunicera med och påverka enskilda individer och/eller grupper.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning inom IT 180hp (120hp) eller motsvarande kunskap

Erfarenhet: 5 års relevant arbetserfarenhet. Bred och/eller djup erfarenhet av att ha designat och utvecklat sammansatt IT-/Telekomarkitektur.