Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Arkivarie

Trafikverket har en mängd olika handlingar som kommer från hela verksamheten, och det är viktigt att allt arkiveras och sparas på rätt sätt enligt gällande rutiner och lagstiftning. Som arkivarie är du här en viktig medarbetare på Trafikverket.

Som arkivarie ansvarar du för att arkivera handlingar som kommer från hela verksamheten, och ser till att handlingarna sparas och arkiveras på rätt sätt. Du hjälper även till att leta och plocka fram handlingar och dokument när de behövs, och besvarar förfrågningar angående arkivhandlingar från allmänhet, myndighet och forskare. Det medför att du får träffa många olika människor i ditt yrke. I dina huvudarbetsuppgifter ingår utöver det också bland annat att stödja registratorer och dokumentcontrollers i arbetet med att lämna ut/bedöma allmänna handlingars offentlighet samt att delta i upprättande av riktlinjer och styrande dokument inom arkivområdet.

För att lyckas som arkivarie ska du kunna förmedla information och ge råd på ett pedagogiskt sätt. Du ska kunna skapa struktur och systematik, samt kunna tänka nytt och lösa problem. Det är också viktigt att förstå och vara insatt i gällande regelverk samt snabbt kunna agera på kundbehov och vara serviceinriktad.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning 180hp (120hp) där arkivvetenskap lägst 60hp (40hp) ingår

Erfarenhet: Minst 2 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Inneha goda kunskaper inom Officepaketet samt goda kunskaper inom det svenska språket både i tal och skrift.