Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Assistent/administrativt stöd

Trafikverkets verksamhet medför en rad olika administrativa uppgifter, och för att öka effektiviteten behövs därför ett administrativt stöd. Som assistent/administrativt stöd bidrar du till effektiviteten hos oss i ett yrke där omväxling är vardag.

Som assistent/administrativt stöd sammanställer du uppföljningsrapporter, sköter rese- och hotellbokningar och fungerar som sekreterare på möten. Du sköter även kontorsservice och medverkar i diverse mindre uppdrag. Som exempel fungerar du som stöd i fakturahanteringen inom ett eller flera kostnadsställen, vilket innebär distribution av fakturor, hjälp för konteringar samt bevakning av att kostnadsställets fakturor kontrollattesteras och beslutsattesteras i tid. Det är ett omväxlande yrke där du har stora möjligheter att påverka dina arbetsuppgifter och styra dem åt det håll du trivs med.

För att lyckas som assistent/administrativt stöd behöver du vara stresstålig, kunna hantera omställningar samt vara social och anpassningsbar.

Rekommenderad bakgrund: Gymnasieutbildning med administrativ/ekonomisk inriktning

Erfarenhet: Minst 2 års relevant yrkeserfarenhet, god datorvana och kunskap inom Office-paketet.