Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Befälhavare frigående färja

På uppdrag av Trafikverket trafikerar Färjerederiet 39 färjeleder i det allmänna vägnätet. Som befälhavare har du det yttersta ansvaret för färjan, människorna ombord samt fordon och gods.

Att jobba som befälhavare på Färjerederiet är en perfekt möjlighet att kombinera sjöfart med att ha nära hem till familj och vänner. 1 000 ton fartyg ska manövreras i trånga och vältrafikerade farvatten, i solsken såväl som i hårt väder. Det händer alltid någonting och du har hela tiden nya uppgifter att lösa.

Du ska bland annat vidta sådana åtgärder som behövs för att förhindra att människor kommer till skada och för att undvika skada på egendom och miljö. Du ser till att allt lastas och lossas och att passagerarna kommer på och av färjan säkert. Det är ett självständigt arbete som utförs med hjälp av riktlinjer och praxis.

För att lyckas i rollen som befälhavare behöver du vara initiativtagande och självständig. Våra frigående färjor har tvåmansbesättning och du arbetar i nära samarbete med motorman/matros vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Ombord på färjan är du dessutom vårt ansikte utåt och det förutsätter att du har en hög grad av servicekänsla.

Bakgrund/erfarenhet: Din behörighet är minst fartygsbefäl klass VI, och du ska ha maskinistexamen/ maskinbefäl klass VIII-examen. Du ska också ha CCM-behörighet, lägst SRC (radiocertifikat) och ett giltigt läkarintyg.

Minimiålder är 20 år i alla befälhavartjänster.