Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Befälhavare frigående färja

Färjerederiet Trafikverket är Sveriges största rederi. Deras 65 gula färjor transporterar årligen 22 miljoner passagerare och 12 miljoner fordon. Som befälhavare på frigående färja är du här en viktig person på Trafikverket.

På uppdrag av Trafikverket trafikerar Färjerederiet 39 färjeleder i det allmänna vägnätet.Som befälhavare på frigående färja har du det yttersta ansvaret för färjan, människorna ombord samt fordon och gods. Du ska bland annat vidta sådana åtgärder som behövs för att förhindra att människor kommer till skada och för att undvika skada på egendom och miljö. Du ser till att allt lastas och lossas och att passagerarna kommer på och av färjan säkert. Det är ett självständigt arbete som utförs med hjälp av riktlinjer och praxis.

För att lyckas som befälhavare frigående färja behöver du vara flexibel, stresstålig samt kunna hantera parallella aktiviteter.

Rekommenderad bakgrund: Sjöbefälsskolan – Fartygsbefäl klass VI (40hp)

Erfarenhet: 36 månaders sjöpraktik samt 12 månaders styrmanspraktik. Tidigare erfarenheter av arbete till sjöss är meriterande