Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Bemanningsplanerare

På Trafikverkets trafikledningsavdelning ska det finnas medarbetare dygnet runt, sju dagar i veckan. Det kräver lång- och korttidsplanering av bemanningen, och där har du som bemanningsplanerare en viktig roll för att verksamheten ska fungera.

Som bemanningsplanerare har du som övergripande uppgift att planera lång- eller korttidsbemanning. I samråd med gruppchefer hanterar du också semester och ledigheter på lång och kort sikt, och om det kommer in akuta sjukskrivningar är det upp till dig att hitta ny personal som kan hoppa in istället. Att jobba som bemanningsplanerare innebär att lägga ett stort pussel varje dag, där varje dag har nya bitar som ska pusslas ihop.

För att lyckas som bemanningsplanerare ska du vara social och utåtriktad och kunna prata med alla. Du måste vara hjälpsam och det är viktigt med empati, då du ska kunna sätta dig in i medarbetarnas situation på jobbet och i privatlivet för att kunna göra ett bra arbetsschema.

Rekommenderad bakgrund: Gymnasieutbildning som är kompletterad med viss inriktning.

Erfarenhet: 3-4 års yrkeserfarenhet.