Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggledare

Trafikverket bedriver och ansvarar för flera olika byggprojekt. Det krävs att dessa projekt leds och samordnas för att säkerställa en leverans som på bästa möjliga sätt uppnår de uppsatta målen. Som byggledare bidrar du här med din kompetens.

Som byggledare bidrar du som byggkunnig i tidiga skeden av nya projekt samt byggledning i pågående projekt. Tillsammans med trafikingenjörer säkerställer du att trafikanter säkert kan färdas förbi arbetsplatser trots pågående byggprojekt. Som byggledare leder och samordnar du också byggledningen och agerar stöd åt projektledare. Andra arbetsuppgifter du har är bland annat att medverka till goda relationer med boende och verksamheter i närområdet, ta fram underlag för uppföljning och prognoser, bevaka risker och riskhantering, samt delta i viss projektering och delta i produktionstekniska lösningar på plats.

För att lyckas som byggledare behöver du ha god samarbetsförmåga, vara stresstålig, drivande och förtroendeingivande.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleexamen 180hp (120hp) eller motsvarande kunskaper.

Erfarenhet: Relevant yrkeserfarenhet 3-4 år.