Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Byggnadsförvaltare (fastighet)

Trafikverket äger flertalet byggnader och tillhörande markområden, vilket medför krav på att de tas om hand på rätt sätt och är funktionella för den verksamhet som bedrivs. Som byggnadsförvaltare agerar du företrädare för Trafikverket som fastighetsägare.

Om du arbetar som byggnadsförvaltare ansvarar du över alla byggnader och tillhörande markområden som Trafikverket äger. Du ser bland annat till att ventilation och el fungerar som det ska och du ser till att lokalerna är behovsanpassade. Du har även budgetansvar och medverkar i verksamhetsplaneringen. Det är ett omväxlande arbete där du under en dag kan ha jobbat med akuta frågor som läckande tak, och sedan ha varit på fältet för att titta på lösningar till nya parkeringsplatser.

För att lyckas som byggnadsförvaltare ska du vara empatisk, ha taktkänsla samt vara kommunikativ för att kunna hantera intressekonflikter och kunna påverka enskilda individer och grupper. Det är också bra om du är initiativrik och driven.

Rekommenderad bakgrund: Akademisk utbildning (210hp) inom området eller utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig.

Erfarenhet: Erfarenhet av byggnads- och fastighetsförvaltning i privat eller offentlig sektor