Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Befälhavare lindriven färja

På uppdrag av Trafikverket trafikerar Färjerederiet 39 färjeleder i det allmänna vägnätet. Som befälhavare har du det yttersta ansvaret för färjan, människorna ombord samt fordon och gods.

Att jobba som befälhavare på Färjerederiet är en perfekt möjlighet att kombinera sjöfart med att ha nära hem till familj och vänner. Det händer alltid någonting och du har hela tiden nya uppgifter att lösa.

Du ska bland annat vidta sådana åtgärder som behövs för att förhindra att människor kommer till skada och för att undvika skada på egendom och miljö. Du ser till att allt lastas och lossas och att passagerarna kommer på och av färjan säkert. Det är ett självständigt arbete som utförs med hjälp av riktlinjer och praxis.

För att lyckas i rollen som befälhavare för lindriven färja behöver du vara initiativtagande och självständig. Våra lindrivna färjor har enmansbesättning vilket betyder att du är vårt ansikte utåt och det förutsätter att du har en hög grad av servicekänsla samt att du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Bakgrund/erfarenhet: Du ska ha fartygsbefäl klass VIII-examen, maskinbefäl klass VIII-examen, VHF-radiocertifikat där det är tillämpligt, CROWD och ett giltigt läkarintyg. Du ska också ha CCM-behörighet vid tjänstgöring på fartyg med kapacitet för mer än 99 passagerare.

Minimiålder är 20 år i alla befälhavartjänster.