Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Beställningskoordinator

Kjell Hjörnered arbetar som beställningskoordinator på Trafikverket. Det innebär att han är länken mellan verksamheternas projekt och IT:s leverans och förvaltningsorganisation.

Kjells tidigare erfarenheter från tele-och datakommunikationsbranschen är till hjälp i hans dagliga arbete då han hanterar beställningar och förfrågningar kring de tjänster som IT-enheten erbjuder Trafikverkets egna verksamheter.

Med samordning och kvalitet som ledstjärna

Mycket av arbetet fokuserar på behovet av tele- och datakommunikation för järnvägens verksamhet. Som beställningskoordinator har man varierande roller och arbetsuppgifter.

– På en vanlig arbetsdag mottas en ström av förfrågningar och beställningar som kommer in via olika kanaler så som e-post, webbverktyg och telefon. Vissa ärenden kan snabbt styras vidare via it-systemen för leverans, medan andra ärenden behöver förtydligas och kvalitetssäkras innan de sänds vidare, berättar Kjell. Han fortsätter:

– I arbetet ingår det också uppföljning av leveranser samt möten med leveransenhet och projekt då man är en länk mellan dessa. Jag medverkar även i vissa investeringsprojekt som administrativt stöd för beställnings- och leveransprocessen. Utöver det agerar jag som ett tekniskt stöd för tjänster och nätlösningar.

– Arbetsuppgifterna har förändrats i takt med ökad erfarenhet och på så sätt har man ett ökat mandat att ta beslut i tekniska och ekonomiska frågor. Erfarenheten leder också till att rollen som IT:s representant i projekten blir större. Eftersom både Trafikverket och nätlösningar utvecklas kontinuerligt bidrar det till att man som beställningskoordinator behöver läsa sig in i verksamheternas krav och behov för att koordinera med IT:s nuvarande och framtida tjänsteutbud, säger Kjell.

Bred och spännande verksamhet

För att trivas på arbetet tycker Kjell att det är viktigt med gott samarbete med kollegor. Det är även betydelsefullt med it-verktyg som är enkla och tydliga att arbeta med. Bred verksamhet och möjligheter till utveckling inom spännande områden upplevs som något som utmärker arbetsplatsen.

– Det är oftast ett högt tempo med stor bredd på ärendena. Jag gillar kontakten med personer nära "linjen", det vill säga med projekt och verksamheterna inom drift och underhåll, säger Kjell.

– Det är också roligt att se att det blir väldigt konkreta resultat hela tiden. Möjligheterna till personlig utveckling är stor hos Trafikverket. Det finns flera olika verksamhetsområden som omfattar många typer av arbetsuppgifter, avslutar Kjell.