Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Chefssekreterare

För att chefer inom Trafikverket ska kunna vara så effektiva som möjligt behövs administrativt stöd, som bidrar till planering och genomförande av det dagliga arbetet. Som chefssekreterare är du med och skapar förutsättning för ett effektivt Trafikverk.

Arbetar du som chefssekreterare agerar du administrativt stöd i den dagliga verksamheten för chefer och ledningsgrupper. Stödet kan innebära att vara delaktig i planering och beredning samt administrera möten och andra uppgifter. Du fungerar som spindeln i nätet som behöver kunna lite om mycket, och yrket är varierande med arbetsuppgifter inom många olika områden.

För att lyckas som chefssekreterare behöver du vara flexibel och anpassningsbar, och du ska vara lösningsbenägen samt vara duktig på att söka information. Då arbetet innebär att du dagligen kommunicerar, både verbalt och skriftligt inom och utanför organisationen, är det viktigt att du behärskar det svenska språket och kan kommunicera på ett enhetligt, tydligt och enkelt sätt.

Rekommenderad bakgrund: Allmän gymnasiekompetens och yrkesinriktad fördjupning inom administration/ekonomi, 1-2 år.

Erfarenhet: 2-3 års relevant yrkeserfarenhet samt god datorvana.