Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Datasäljare

Trafikverket tillhandahåller väg- och järnvägsinformation; information om till exempel hastighetsgränser, vägkategorier och vägbredd. Målet är att informationen ska komma till nytta i samhället, och som datasäljare är du här med och bidrar till det.

Om du arbetar som datasäljare arbetar du med Trafikverkets väg- och järnvägsinformation. Ditt jobb som datasäljare är då att analysera kundens behov och därefter ta fram förslag på pris, upprätta avtal samt paketera och leverera den beställda vägnätsknutna informationen. Du ska också kvalitetssäkra levererad data och marknadsföra den till nya och befintliga kunder. Informationen kommer till Trafikverket från bland annat Transportstyrelsen, Lantmäteriet och samtliga kommuner.

För att lyckas som datasäljare behöver du vara socialt kompetent, trevlig och analytisk.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleingenjör med inriktning GIS (180hp)

Erfarenhet: Viss erfarenhet från arbetsområdet för att klara självständigt arbete och praktiskt tillämpning. 4-5 års yrkeserfarenhet.