Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Dokumentcontroller

Trafikverket får varje dag in mängder av handlingar som måste tas om hand, både från privatpersoner och andra myndigheter. Alla dessa dokument måste tas om hand och diarieföras. Som dokumentcontroller ser du till att det utförs.

Om du arbetar som dokumentcontroller registrerar du alla inkomna handlingar till Trafikverket enligt gällande lagstiftning och regler, och säkerställer att verksamheten uppfyller sina skyldigheter som myndighet. Du hjälper också till att besvara frågor om olika handlingar som har inkommit till myndigheten. Förutom att hjälpa verkets egna handläggare hjälper du också allmänhet och massmedier som vill få tag i olika handlingar.

För att lyckas som dokumentcontroller bör du tycka om ordning och reda, samt gilla att lösa problem och vara serviceinriktad.

Rekommenderad bakgrund: Gymnasieutbildning samt utbildning i diarieföring och förvaltningsrätt, alternativt diplomerad registrator. Goda kunskaper i offentlighetsprincipen.

Erfarenhet: Minst 1 års relevant yrkeserfarenhet från arbete med dokument- och ärendehantering. Datavana och baskunskaper i Office-paketet krävs.