Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Distriktstekniker

Vill du jobba nära vatten, med båtar och med den senaste fartygstekniken? Som distriktstekniker har du en nyckelroll på distriktet. Du arbetar med både planerade underhållsarbeten och akuta haverier.

Distriktsteknikern planerar, tillsammans med distriktschef och rederiingenjörer, framtida renoveringar, motorbyten och dylikt samt lägger beställningar och följer upp fakturor. Det är din uppgift att se till att brister som uppstår mellan varvsbesöken blir avhjälpta, såväl med interna som inhyrda resurser. I din roll deltar du i arbetet med budget, underhåll, varvsbesök och besiktningar samt är distriktets kontaktperson mot teknikavdelningen. Du säkerställer att underhållssystemet är uppdaterat och att material för arbeten finns på plats samt rutiner och dokumentation är uppdaterat.

Du är också en del i arbetet att testa, utvärdera och utveckla det senaste inom miljöteknik till sjöss. År 2045 ska Färjerederiet vara klimatneutrala och resan dit innebär många olika teknikskiften. Som distriktstekniker hos oss har du en viktig roll i detta arbete.

För att lyckas i rollen som distriktstekniker måste du vara en stresstålig och flexibel problemlösare. Som distriktstekniker jobbar du i nära samarbete med både sjögående personal, rederiingenjörer och distriktschef, vilket ställer stora krav på samarbetsförmåga.

Bakgrund/erfarenhet: Teknisk utbildning med lägst gymnasiekompetens och flerårig teknisk yrkeserfarenhet. Stor erfarenhet av arbete i underhållssystem.