Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Eldriftsingenjör

Trafikverkets elanläggningar kräver övervakning och skötsel av driften dygnet runt, 365 dagar om året. Därtill behöver de elarbeten som sker på anläggningen administreras. Som eldriftsingenjör bidrar du här med din kompetens.

Som eldriftsingenjör arbetar du med övervakning och styrning av järnvägens kraftförsörjningsanläggningar. Du arbetar med IT-baserade system för driftövervakning och fjärrmanövrering av kraftmatnings- och elanläggningar. Till uppgifterna tillkommer även avbrottsplanering inför kopplingar i anläggningar samt upprättande och granskning av driftorder. Det är ett omväxlande arbete då till exempel vädret och oförutsedda händelser bidrar till att den ena dagen inte är den andra lik.

För att lyckas som eldriftsingenjör behöver du kunna tänka i system, ha god analytisk förmåga, ha bra simultankapacitet samt vara noggrann. Arbetet kräver även god kommunikativ förmåga på svenska, och även engelska krävs i vissa kontakter.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning om minst 120hp inom elteknikområdet med inriktning elkraft, eller annan motsvarande utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig.

Erfarenhet: 1-2 års erfarenhet inom elteknikområdet.