Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förbindelseplanerare

Trafikverket har mängd uppdrag som måste hanteras och levereras till olika kunder. Du som arbetar som förbindelseplanerare är här en viktig spindel i nätet då det är du som innehar ansvaret för leveranserna av dessa beställningar från och till kunder.

Som förbindelseplanerare har du ett helhetsansvar för leverans av kundbeställningar. Arbetet innefattar bland annat planering, leverans och dokumentation av tjänster och förbindelser i befintliga system och nät, utförande av entreprenörsbeställningar samt konfigurering av telekomutrustning. Med hjälp av data- och telekommunikation ser du till att allt från informationen på avgångsskyltarna fungerar till att växlarna ställer sig i rätt läge så att tågen kan passera.

Det är ett omväxlande yrke där ingen dag är den andra lik. Trots att du sitter på ett kontor kan du jobba över hela landet, från Abisko i norr till Ystad i söder.

För att lyckas som förbindelseplanerare behöver du vara stresstålig, analytisk och kreativ. Du behöver också ha förmåga att kunna utvärdera olika alternativ.

Rekommenderad bakgrund: Gymnasieutbildning – gärna inom Telecom eller motsvarande.

Erfarenhet: Minst 3-5 års relevant yrkeserfarenhet. Arbetsuppgifterna kräver mycket god relevant järnvägskännedom inom Telecom, det vill säga god kunskap om bakomliggande teorier och principer.