Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förvaltare byggnadsverk

Trafikverket äger ungefär 21 500 väg- och järnvägsbroar runt om i Sverige. Med jämna mellanrum måste de inspekteras och underhållas i förebyggande syfte. Som förvaltare byggnadsverk har du här en viktig roll på Trafikverket.

Genom planering, genomförande och uppföljning ansvarar du som förvaltare byggnadsverk för att anslagna medel används på ett så bra sätt så möjligt ur trafikanters och samhällets intressen. I detta arbete ansvarar du bland annat för att den delegerade budgeten följs genom att göra prognoser, ekonomisk uppföljning samt tidsuppföljning mot delegerad budget. I dina arbetsuppgifter ingår också genomförande av byggmöten, att medverka i utbyten med kommuner och näringsliv samt granska handlingar och utföra rådgivning till projektledare.

För att lyckas som förvaltare för byggnadsverk, beläggning och tekniska system behöver du vara kommunikativ, lösningsorienterad samt kunna arbeta självständigt.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleingenjör (180hp) med teknisk inriktning.

Erfarenhet: 3-4 års relevant yrkeserfarenhet.