Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förvaltningsledare

Trafikverket har en rad olika förvaltningsobjekt, och de måste förvaltas enligt Trafikverkets modell för förvaltningsstyrning. Som förvaltningsledare har du det yttersta ansvaret för att förvaltningen sker enligt de krav som finns.

Arbetar du som förvaltningsledare ansvarar du för att leda arbetet inom ett förvaltningsobjekt så att leveranserna från förvaltningsobjektet fungerar på avsett vis och motsvarar verksamhetens behov. I det arbetet ingår bland annat att aktivt förbättra arbetssätt och systemlösningar och inneha det operativa ansvaret för att leveranserna sker som planerat. Det är ett ansvarsfullt jobb som utförs under stor frihet.

För att lyckas som förvaltningsledare ska du ha god förmåga att kunna förmedla kunskap och samarbeta. Du ska kunna agera utifrån ett problemlösningsperspektiv samt vara kreativ och analytisk.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning (180hp)

Erfarenhet: 4 års relevant yrkeserfarenhet inom förvaltningsområdet och den verksamhet som stödjs av förvaltningsobjektet. Ledarerfarenhet och viss erfarenhet av förändringsledning.