Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Förvaltare spårfordon

Som förvaltare för spårfordon ska du se till att det finns de fordon som verket eller verkets kund behöver och att de är i rätt skick.

Arbetsuppgiterna innefattar att upphandla nya fordon samt se till det finns det underhåll som behövs till de befintliga. Därmed är upphandling en av de återkommande uppgifterna. Du för även dialog med interna och externa kunder så att vi har kontroll på de leveranser du förvaltar. I upphandlingar blir din roll normalt att vara projektledare.

Rekommenderad bakgrund: Universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp inom teknik, ekonomi alternativt har erfarenhet som vi bedömer likvärdig, vilket innefattar senior i metodiskt arbetssätt och på egen hand hantera fordonsförvaltning eller liknande förvaltning.

Erfarenhet: Förvaltning av järnvägsfordon, eller liknande. Minst övergripande kunskap om gällande lagstiftning, inklusive inom EU, gällande järnvägsfordon/spårgående arbetsmaskiner samt kunskap av kvalitetssystem och livscykelkostnad (LCC).