Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

HR-specialist

Genom ett operativt specialiststöd som bidrar till effektiva arbetssätt inom HR-området förenklas arbetet för chefer, övriga HR och andra parter. Här har du som HR-specialist en viktig roll som möjliggör att Trafikverket når kort- och långsiktiga mål.

Som HR-specialist jobbar du bland annat med rekryteringsstöd och rehabiliteringsstöd och är rådgivare i arbetsrättsliga frågor. I rollen som HR-specialist är rekrytering en stor del av din vardag. Du sammanställer rekryteringsannonser, förbereder intervjuguider och genomför anställningsintervjuer tillsammans med olika chefer. Därefter är det du som anpassar och sammanställer anställningskontraktet utifrån lagar och villkor.

För att lyckas som HR-specialist behöver du vara en god kommunikatör och orädd för konflikter. Du ska också vara serviceinriktad, ha lätt för att samarbeta samt kunna skapa förtroende.

Rekommenderad bakgrund: Personalvetarutbildning alternativt beteendevetenskaplig utbildning på högskolenivå om 180hp.

Erfarenhet: Cirka 1-2 år inom yrkesområdet HR.