Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kommunikationsstrateg

Kommunikationen på Trafikverket måste fungera på ett effektivt och professionellt sätt. Som kommunikationsstrateg bidrar du här med din kompetens och ser till att kommunikation används som ett strategiskt verktyg för att uppnå Trafikverkets mål.

Som kommunikationsstrateg stöttar du kommunikationschefen, kommunikationsansvariga och andra kommunikatörer i verksamhetens övergripande strategiska och taktiska kommunikationsarbete. Du tar också fram gemensamma kommunikationsplaner för olika delar av verksamheten samt stöttar ledningen i kommunikationsfrågor.

För att lyckas som kommunikationsstrateg behöver du vara analytisk samt ha en kreativ förmåga. Du ska kunna skapa och etablera kontaktnät och påverka och driva kommunikationsfrågor.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning (180hp) inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller annan utbildning som anses som likvärdig

Erfarenhet: Flera års erfarenhet av kvalificerat strategiskt kommunikationsarbete, bred allmänkunskap om Trafikverkets mål och verksamhet samt djup kunskap inom det egna arbetsområdet.