Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kommunikatör

Trafikverket bedriver stora projekt som berör många, och då är det viktigt att informera trafikanter och närboende om hur bygget påverkar deras vardag. Här är du som kommunikatör en viktig medarbetare på Trafikverket.

Som kommunikatör arbetar du med att analysera, planera, genomföra, följa upp och utvärdera kommunikationsstöd till olika delar inom verksamheten. Det kan omfatta både strategiskt och operativt kommunikationsarbete, och det inkluderar såväl interna som externa kommunikationsinsatser genom till exempel projektledning, rådgivning och omvärldsbevakning. Som kommunikatör informerar du bland annat genom direktutskick av informationsblad, informationsmöten och annonsering i tidningar och radio.

För att lyckas som kommunikatör ska du ha förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya uppgifter. Du ska även vara kreativ och du ska ha lätt att förstå andra människor och kunna tänkta utifrån olika målgrupper.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning (180hp) inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller annan utbildning som anses som likvärdig

Erfarenhet: Viss erfarenhet av varierat kommunikationsarbete.