Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kommunikationsansvarig

För att kommunikationen ska fungera både internt och externt krävs såväl strategiskt som operativt arbete. Som kommunikationsansvarig bidrar du här med din kompetens för att bland annat ta fram strategier för hur och när kommunikation ska ske.

Som kommunikationsansvarig arbetar du med den strategiska och taktiska planeringen av verksamhetens kommunikationsarbete, uppföljning och omvärldsbevakning. Du ansvarar också över det operativa kommunikationsarbetet. Befattningen innefattar även att agera stöd till ledning och övrig verksamhet i frågor inom kommunikationsområdet. Det är överlag ett varierande arbete, där du måste vara insatt i hur samhället fungerar och ha ett brinnande intresse för det område du ska arbeta inom.

För att lyckas som kommunikationsansvarig behöver du ha förmåga att snabbt kunna sätta dig in i nya uppgifter, vara kreativ och pedagogisk. Du måste också kunna agera under tidspress.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning (180hp) inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller annan utbildning som anses som likvärdig

Erfarenhet: Flera års erfarenhet av kvalificerat kommunikationsarbete.