Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Kursutvecklare

Torbjörn Forslund arbetar som kursutvecklare på Trafikverket. Det innebär i huvudsak att analysera kundens behov och därefter ta fram passande utbildningar och utbildningslösningar.

Torbjörn Forslund har arbetat med utbildning större delen av sitt liv och är gymnasieingenjör i botten. Han har kompletterat med högskoleutbildningar inom bland annat organisation och ledarskap, vuxenpedagogik samt ekonomi. Han har varit utbildningsansvarig inom industrin, närmare bestämt för Höganäs AB samt arbetat som lärare för loktekniker. Nu arbetar Torbjörn som kursutvecklare på Trafikverket vilket han har lång erfarenhet av. Sin arbetsplats har han på Järnvägsskolan i Ängelholm och bor i Helsingborg.

Kundens utbildningsbehov i fokus

Torbjörns huvudsakliga arbetsuppgifter består av att hålla kontakt med Trafikverkets kunder och vid behov hjälpa dessa med att finna pedagogiska och passande lösningar för deras utbildningsbehov. Många gånger handlar det om att skräddarsy utbildningar för ett nytt eller speciellt behov. Den ökade erfarenheten leder till att man får ta hand om större och mer komplexa utbildningsanalyser.

– En vanlig arbetsdag består ofta av en blandning av kundkontakter och skapande arbete där jag enskilt eller i projektform leder eller deltar i ett arbete att ändra eller skapa innehåll i olika utbildningar. Vi som arbetar som kursutvecklare har olika teknikområden vi utvecklar kurser emot. Därför är det också en del av det dagliga arbetet att uppdatera sig kring vad som är på gång inom det egna teknikområdet, berättar Torbjörn.

Stimulerande med utmaningar

För att trivas på arbetet tycker Torbjörn att det är betydelsefullt med utmaningar och många kontakter med andra. Han upplever att Trafikverket är en bra arbetsgivare där mångfalden gör att det finns gott om möjligheter till karriär och personlig utveckling, inte minst genom internutbildning.

– Det jag tycker är roligast i arbetet är alla kundkontakter och att få se att de kurser jag tar fram ger nöjda elever och beställare. Utmaningarna är nya för varje uppdrag vilket är mycket stimulerande, avslutar Torbjörn.