Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Lärare

Trafikverket har som myndighet många olika ansvarsområden. Ett av dem är att ansvara och förvalta över utbildningar som berör olika delar av verksamheten, till exempel utbildningar inom järnvägsområdet eller utbildningar för de som ska bli lokförare.

Inom befattningen som lärare arbetar du med att undervisa vid någon av landets branschinriktade yrkesskolor som är kopplade till Trafikverket. Undervisningen innefattar till exempel utbildningar inom järnvägsteknik, och du undervisar bland annat de som läser till bantekniker, lokförare och järnvägsingenjörer. Som lärare inom Trafikverket ansvarar du dels för att bedriva och genomföra undervisning, men också för att ta fram ny eller revidera befintlig kursdokumentation och beställa denna. Du sköter också underhållet av de övningsanläggningar som skolorna har förfogande över.

Då du som lärare kommer undervisa och arbeta med kursmaterial gäller det att du är strukturerad och pedagogisk, men också kreativ, då du kommer ha daglig kontakt med elever i olika undervisningssituationer. Då du också arbetar med kursdokumentation hjälper det även om du kan tänka analytiskt.

Rekommenderad bakgrund: Teknisk utbildning på gymnasienivå samt järnvägsspecifik utbildning inom det aktuella ämnesområdet.

Rekommenderad erfarenhet: Flerårig praktisk erfarenhet av järnvägstekniskt arbete.