Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Markförvaltare fastighet

Trafikverket äger cirka 25 000 fastigheter över hela landet. De ska alla förvaltas och bland annat skötas om, och det är här du som markförvaltare hanterar fastighetsärenden i egenskap av företrädare för Trafikverket.

Som markförvaltare inom Trafikverket ansvarar du över att representera verksamheten som fastighetsägare över de anläggningar Trafikverket äger eller hyr. I egenskap av att du är företrädare för Trafikverket arbetar du med bland annat upplåtelser, fastighetstransaktioner, skötseln av markområden samt äganderättsutredningar, samtidigt som du bedriver arbetet i enlighet med de lagar och regler som gäller för fastigheter och anläggningar. Du arbetar också för att sträva mot en samhällsutveckling genom kontakter med till exempel kommuner. Du agerar också expertstöd i interna fastighetsfrågor.

Då du som markförvaltare bland annat har omfattande kontakter både externt och intern gäller det att du är social, kan kommunicera och vara empatisk för att hantera intressekonflikter som kan uppstå längs vägen. Det hjälper även om du som person är driven och självgående.

Rekommenderad bakgrund: Akademisk utbildning (210hp) inom verksamhetsområdet, eller utbildning och erfarenhet som bedöms som likvärdig.

Erfarenhet: 2-3 års erfarenhet från markförvaltning i privat eller offentlig verksamhet. Erfarenhet av fastighetsrätt ses även som meriterande.