Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Materialförsörjningsutvecklare

Trafikverkets olika projekt kräver och förbrukar olika sorts material – till exempel material för järnvägar. Materialet måste förvaltas samt komma fram i tid till så låg kostnad som möjligt, men samtidigt effektivt, kvalitetsriktigt och miljömässigt.

Som materialförsörjningsutvecklare arbetar du med att säkerställa en kostnadseffektiv utformning och implementering av Trafikverkets materielförsörjningsprocess. Det gör du genom att i tidiga skeden säkerställa att försörjningen kan ske på ett för Trafikverket totalekonomiskt, kvalitetssäkrat och miljömässigt riktigt sätt. Inom materialförsörjningen arbetar du med att skapa och utveckla nya materialflöden utifrån de behov och förutsättningar som finns inom verksamhetsområden som projekt- och underhållsverksamhet till levererad vara, samt att du även är med och utvecklar relationerna med materialflödets olika aktörer.

Som materialförsörjningsutvecklare gäller det att du är kreativ och kan se på saker på nya sätt då du ofta jobbar med utveckling. Det gäller också att du är lyhörd och ödmjuk samt kan applicera benchmarking och kan se på hur andra har löst problem.

Rekommenderad bakgrund: Akademisk utbildning med inriktning på logistik/teknik/ekonomi eller civilingenjör/civilekonom.

Erfarenhet: Minst 3 års erfarenhet av arbete med processutveckling, logistik, inköp och/eller upphandling.