Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Materialplanerare

Trafikverket planerar och genomför många olika järnvägsprojekt. Det är här du som materialplanerare har kontakt med leverantörer och ser till att allt det viktiga materialet som behövs till dessa projekt finns till förfogande.

Som materialplanerare arbetar du med att planera, administrera, beräkna och styra materialsortimentet Trafikverket använder sig av vid till exempel olika järnvägsprojekt. Du har daglig kontakt med olika materialleverantörer samt medverkar som representant för Materialserviceområdet vid upphandlingar och bidrar med fakta, kompetens och erfarenhet. Genom detta arbete säkerställer du att allt det material som verksamheten behöver till sina olika projekt finns tillgängliga när det behövs.

Som materialplanerare händer det mycket och den ena dagen är inte den andra lik, och då du också administrerar över mycket olika materialartiklar behöver du vara strukturerad och kunna applicera ett logiskt tänkande. För att lyckas som materialplanerare gäller det också att du kan kommunicera, ge råd samt vägledning då har kontakt både med interna och externa parter.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning eller fristående kurser inom logistik och inköp. Goda kunskaper i logistik och materialförsörjning. Kunskap om ekonomi, järnvägsteknik och järnvägsentreprenader.

Erfarenhet: 2–4 års praktisk erfarenhet av materialförsörjning, materialstyrning, logistik och produktionsstyrning är meriterande.