Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Miljöspecialist

Trafikverket ska alltid bära med sig ett miljöperspektiv i det långsiktiga och dagliga arbetet när det kommer till investeringar, projekt, drift och underhåll med mera. Det är här du som miljöspecialist arbetar med miljöfrågor på en specialistnivå.

Som miljöspecialist på Trafikverket arbetar du med frågor inom olika miljöområden på en specialistnivå. Du agerar rådgivare för problemlösningar i relation till miljöfrågor i allt från planeringsverksamhet till investeringsuppdrag. Beroende på vart i verksamheten du arbetar samt din egen bakgrund kommer du arbeta med olika miljöfrågor. Du kan till exempel arbeta med frågor som rör värdefull växtlighet och dess relation till aktuella vägnät men också planera och genomföra miljöåtgärder i förhållande till befintliga vägar.

För att du ska lyckas som miljöspecialist gäller det att du först och främst har ett miljöintresse. Då du även har mycket interna och externa kontakter gäller det att du innehar en god kommunikationsförmåga samt är analytisk och kreativ då du exempelvis arbetar med att titta på nuvarande samt framtida miljöåtgärder.

Rekommenderad bakgrund: Utbildning motsvarande minst högskoleutbildning på mastersnivå, eller kunskaper förvärvade på annat sätt.

Erfarenhet: 5-7 års erfarenhet av verksamheten inom sitt specialistområde.