Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Markförhandlare

För att Trafikverkets investeringar och projekt ska kunna genomföras behöver Trafikverket ibland tillgång till mark som är nödvändig för dem. Det är då du som markförhandlare företräder Trafikverket i bland annat uppkommande förhandlingar.

Om du innehar tjänsten som markförhandlare är det du som agerar som Trafikverkets representant vid förhandlingar där Trafikverket löser mark för att senare kunna genomföra olika projekt. Du ansvarar för markåtkomst och ersättningsfrågor när det handlar om utlösning av aktuell mark. Du arbetar också med värderings- och tillståndsfrågor samt fastighetsrättsliga frågor i Trafikverkets investeringsprojekt som rör väg och järnväg. I rollen som markförhandlare möter du många människor i olika situationer och du har en varierande arbetsdag där du ena dagen kan sitta på kontor och nästa ute i fastighetsägares hemmiljöer.

Då du som markförhandlare ofta är ute och träffar människor i olika situationer gäller det att du har en god kommunikationsförmåga och kan hantera intressekonflikter mellan olika parter samt vara empatiskt i möten med människor.

Rekommenderad bakgrund: Civilingenjörsutbildning 300hp inom lantmäteri, juridik och/eller ekonomi eller motsvarande.

Erfarenhet: Fördjupat erfarenhet från arbetsområdet för att klara av självständigt arbete och praktiskt tillämpning samt 3-4 års yrkeserfarenhet.