Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Marknadsförare

Som marknadsförare bedriver du marknadsföring och omvärldsbevakning.

Som marknadsförare på Trafikverksskolan bidrar du till att marknadsföra kurser, utbildningstillfällen och skolans varumärke. Marknadsföringen handlar bland annat om att producera och leverera skriftlig information om i huvudsak nyheter, utbud och vakanta kursplatser. För att paketera informationen använder sig marknadsförarna av ett flertal olika presentationsformat. Allt från egen kundtidning, nyhetsbrev, direktutskick, broschyrer och egen hemsida. Informationen förmedlas för det mesta genom digitala kanaler och sociala medier.  

En mycket viktig del av marknadsföringen men också av omvärldsbevakningen sker genom telefon- samtal och besök med nyckelpersoner hos våra olika kundföretag. Uppgiften kräver analytisk- och social kompetens men också kännedom om branschens verksamhet och möjligheter.

Trafikverksskolans marknadsförare anordnar och leder också olika typer av event och kunddagar samt deltar i olika mässor och publika sammanhang.

Rekommenderad bakgrund: Relevant högskoleexamen 180 hp eller motsvarande kunskaper.

Erfarenhet: Minst två års erfarenhet av marknadsföringsarbete.