Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Motorman/matros

Som motorman/matros ingår det bland annat underhålls- och reparationsarbeten, kontrollera att färjans maskineri är i sjövärdigt skick samt lastning och lossning.

På uppdrag av Trafikverket trafikerar Färjerederiet 39 färjeleder i det allmänna vägnätet. Att jobba som motorman/matros på Färjerederiet är en perfekt möjlighet att kombinera sjöfart med att ha nära hem till familj och vänner. Det händer alltid någonting och du har hela tiden nya uppgifter att lösa.

För att lyckas i rollen som motorman/matros behöver du vara initiativtagande och självständig. Våra frigående färjor har tvåmansbesättning och du arbetar i nära samarbete med motorman/matros vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Ombord på färjan är du dessutom vårt ansikte utåt och det förutsätter att du har en hög grad av servicekänsla.

Bakgrund/erfarenhet: Din behörighet är minst maskinistexamen/maskinbefäl klass VIII-examen. Du ska ha minst 6 månaders sjöpraktik på däck eller i maskin, alternativt gymnasieskolans energiprogram motorman/matros, crowd-utbildning.
Du ska också ha ett giltigt läkarintyg.