Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Projektingenjör

Trafikverket bedriver många olika projekt inom områden som berör landets vägar och järnvägar. Det blir då viktigt att det finns personer som kan bidra med kunskap inom de tekniska områdena och projektingenjören är en av dessa medarbetare.

Du som projektingenjör agerar och arbetar som stöd till projektledare, specialister och olika förvaltningsledare. Du deltar i verksamhetens olika projekt och uppdrag och stöttar genom teknisk förvaltning, uppföljning, ekonomi samt planering och tillämpning av relevanta verktyg. Då du som projektingenjör besitter den tekniska kompetensen som behövs vid givna projekt ger du också förslag på beslut om åtgärder, handlingsalternativ och användning av resurser inom ramen för projektet.

Då du som projektingenjör har omfattande kontakter med både interna och externa parter samt rör dig ute i verksamhetens olika projekt gäller det att du är kommunikativ, har god samarbetsförmåga, är flexibel samt innehar personlig integritet.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning minst 180hp (120hp) med teknisk inriktning.

Erfarenhet: 1-2 års erfarenhet av projektarbete.