Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Regional målstrateg

Trafikverkets verksamhet ska bedrivas med hänsyn till de transportpolitiska målen för miljö, tillgänglighet och trafiksäkerhet. Arbetar du som regional målstrateg ingår det i din roll att arbeta för att de målen uppfylls.

Som regional målstrateg arbetar du stödjande och bevakande samt koordinerar och deltar i det strategiska arbete som bidrar till att Trafikverkets verksamhet bedrivs med hänsyn till de transportpolitiska målen för miljö, tillgänglighet och trafiksäkerhet. Du arbetar även med att omsätta den nationella planeringen till regionala mål och därigenom skapar du en bild av behov och krav inom det område du verkar i. Du ger även förslag på och initierar lämpliga aktiviteter inom ditt område samt svarar på frågor från allmänheten och aktuella samarbetspartners inom ditt ansvarsområde.

Då du som regional målstrateg har omfattande och långsiktiga externa och interna kontakter behöver du vara kommunikativ, pedagogisk, analytisk samt kunna samarbeta väl med andra människor.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning 180hp (120hp) inom relevant område.

Rekommenderad erfarenhet: 3-4 års relevant yrkeserfarenhet samt kunskap inom väsentlig lagstiftning.