Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Sälj- och utvecklingsansvarig

Gustav Lindström arbetar som sälj- och utvecklingsansvarig på Järnvägsskolan och tillsammans med sina kollegor utformar han kurser utifrån externa och interna kunder önskemål.

Mitt emot tågstationen i Ängelholm ligger Järnvägsskolan. Dit kommer varje år cirka 5 000 elever för att gå allt från kortare introduktionskurser till årslånga yrkesutbildningar. Målet för skolan är att förse alla aktörer på järnvägssidan, så som entreprenörer, konsulter och järnvägsföretag med den kompetens de behöver. Där arbetar Gustav Lindström sedan drygt tjugo år som kursutvecklare.

− De kurser jag utvecklar handlar främst om spårteknik alltså hur man bygger och sköter om spåren men jag utvecklar även andra kurser.

Kurserna är främst inom ban-, el-, och signalteknik. De handlar om hur man bygger, reparerar och sköter om järnvägen. De flesta kurser hålls på Järnvägsskolan men de har även kurser på andra ställen både i Sverige och utomlands.

− Det roligaste med mitt jobb är att jag träffar så många människor och att det är nya utmaningar hela tiden. En utmaning just nu är utbildningen i spårteknik som vi har med Copenhagen Metro. Förutom att vi måste hålla i utbildningen på kvällen och natten eftersom det är enda gången som vi kan komma ut och se spåret så är ju språket en utmaning.

Bra med erfarenhet och flexibilitet

Förutom att skapa nya kurser undervisar även Gustav en del.

− Jag jobbar nära kursens lärare. Vi utvecklar den tillsammans och bestämmer hur upplägget ska se ut och vilket kursmaterial vi ska ha. Jag tycker det är kul så jag försöker vara med om jag kan och hinner.

Innan Gustav började på skolan så jobbade han i flera år som bantekniker, arbetsledare och besiktningsman så han har lång erfarenhet av att arbeta med järnväg. Som kursutvecklare tycker Gustav att man ska vara flexibel och ha lätt för att ta olika typer av människor både som lärare och som kundansvarig.