Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Samhällsekonom

Trafikverkets verksamhet ska genomsyras av ett samhällsekonomiskt synsätt. Som samhällsekonom arbetar du med samhällsekonomiska frågor och analyser samt forskningsfrågor för att säkerställa det.

Om du arbetar som samhällsekonom utvecklar, förvaltar och tillämpar du metoder och modeller för trafik- och transportprognoser. Du analyserar också hur transporter påverkar och påverkas av samhällsutvecklingen och ser till att ett samhällsekonomiskt synsätt finns inom den verksamhet Trafikverket ansvarar för.

För att lyckas som samhällsekonom på Trafikverket behöver du kunna kommunicera, argumentera, analysera och samarbeta med andra människor då det är du som utvecklar och förvaltar samhällsekonomiska modeller och metoder inom verksamheten.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning (240hp) med inriktning nationalekonomi, teknik eller annan relevant utbildning.

Rekommenderad erfarenhet: 3-4 års yrkeserfarenhet från verksamhetsområden med likartade processer.