Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Språkvårdare

Trafikverket måste följa de lagkrav som ställs på myndigheter vad gäller deras språkhantering. Här bidrar du som språkvårdare med din kompetens.

Som språkvårdare arbetar du långsiktigt med Trafikverkets språkanvändning genom att skapa förutsättningar för att bidra till ett vårdat, enkelt och begripligt språk. Du granskar och bearbetar även texter som publiceras inom verksamhetens olika kanaler, för att göra det lättförståeligt för medarbetare och samhälle.

För att lyckas som språkvårdare behöver du vara pedagogisk och ha god samarbetsförmåga.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning 180hp inom svenska, till exempel språkkonsultprogrammet, eller annan utbildning som ger mycket god kunskap i svenska språkets struktur och användning.

Erfarenhet: Vara en mycket god skribent och inneha god kunskap om lagstiftning och regler inom området. Du ska även ha viss erfarenhet av arbete med olika typer av texter på svenska samt myndighetsspråk.