Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Systemutvecklare it

En systemutvecklare arbetar med design, utveckling, test, driftsättning och dokumentation inom hela eller delar av Trafikverkets it-system.

Som sytemutvecklare kommer du att ingå i team, som driver dagens och framtidens utveckling där ni tillsammans har stora möjligheter att påverka. Uppdragen kan vara i form av utvecklingsprojekt men även i form av förvaltningsuppdrag. Vi söker dig som vill arbeta med modern teknik och utveckla system som påverkar många människors vardag. Vi erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och många karriärvägar internt.

Som person i den här rollen är du framför allt pålitlig, engagerad och modig. Du vill, genom nyfikenhet och i samarbete som är centralt hos oss, jobba fram lösningar på problem vilket du gör genom att vara kommunikativ och visa tillit. Du kan med fördel också se både till helhet och detalj i ditt arbetet.

Som systemutvecklare inom it kan utmaningen exempelvis vara att arbeta med operativt kritiska applikationer som har avgörande betydelse för den svenska tågtrafiken, vilket ställer höga krav på prestanda, tillgänglighet och säkerhet. I rollen arbetar du med hela kedjan från kravfångst till driftsättning. 

Vi är med och utvecklar Sveriges största infrastrukturprojekt och finns över hela landet. Vi har ett öppet arbetsklimat där samarbete är centralt. Hos oss har du utmärkta möjligheter att utvecklas som systemutvecklare, jobba tillsammans i team, byta arbetsuppgifter och göra vidare karriär.

Rekommenderad bakgrund: universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp med inriktning it alternativt annan utbildning i kombination med, för tjänsten, relevant arbetslivserfarenhet som vi bedömer motsvarar utbildningskravet.

Erfarenhet: programmering inom Microsoftplattformen med C#, .NET och SQL.