Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Systemutvecklare

I din roll som systemutvecklare förenklar du för trafikinformatörerna och resenärerna, du jobbar med att utveckla systemen tillsammans med flertalet kollegor i tidskritiska projekt och du håller dig uppdaterad inom tekniklösningar.

Som systemutvecklare arbetar du bland annat mot att förenkla arbetet för Trafikverkets trafikinformatörer och Sveriges resenärer. Det gör du genom att tillsammans med dina kollegor arbeta med att utveckla och förbättra Trafikverkets olika arbetssystem samt de system som är tillgängliga för samhället inom IT-området. Du som systemutvecklare håller dig också uppdaterad inom teknik-området för att se om det finns lösningar och utvecklingsmöjligheter som passar just Trafikverket.

För att lyckas som systemutvecklare på Trafikverket gäller det att du är lösningsorienterad och kreativ då du ofta arbetar med utvecklingsarbete. Då detta arbete ofta sker med hjälp av medarbetare och ute i verksamheten gäller det även att du kan samarbeta och kommunicera.

Rekommenderad bakgrund: Högskola med inriktning IT 180hp, till exempel systemvetare, dataingenjör eller motsvarande kunskap.

Erfarenhet: Minst 3 års erfarenhet av systemutvecklingsarbete.