Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Trafikinspektör (Förarprövare)

Trafikverket Förarprov ansvarar för att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Som trafikinspektör bidrar du till trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet.

För att bli trafikinspektör (förarprövare) går du en ettårig aspirantutbildning som innehåller både teori och praktik. De praktiska delarna av utbildningen gör du på ett av våra förarprovskontor där du handleds av en erfaren förarprövare. Delar av utbildningen kan du behöva göra på annan ort än den du blir placerad på. Under utbildningen har du en tidsbegränsad anställning som trafikinspektörsaspirant och efter godkänd utbildning blir du fast anställd som förarprövare/trafikinspektör.

Kommande rekrytering

I januari 2022 startar rekryteringen av trafikinspektörsaspiranter för utbildningsstart i september 2022.

Det här är Trafikverket Förarprov

Vår uppgift är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vårt mål är trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 700 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter. Bemötande och tydlig information är viktiga delar i ditt arbete för att våra kunder alltid ska få de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper.