Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Underhållsingenjör

Trafikverket ansvarar och förvaltar över en mängd olika slags anläggningar, och det är då viktigt att verksamhetens anläggningar och områden håller en ordentlig standard, och vid behov kan förbättras. Detta är vad du som underhållsingenjör arbetar med.

Som underhållsingenjör arbetar du som expert inom ditt teknikområde och är tekniskt stöd till utredarna inom enheten. Du arbetar också med underhåll eller förbättringar verksamhetens olika anläggningar. Vilket område du verkar inom beror helt på var i verksamheten du arbetar samt din egen bakgrund. Du som underhållsingenjör kan till exempel arbeta på järnvägssidan, men också på vägsidan där du exempelvis kan arbeta med underhållet av landets broar. Som underhållsingenjör ansvarar du också över det tekniska innehållet som rör det område du arbetar inom när det kommer till utredningar. Exempelvis kan du som underhållsingenjör arbeta med att identifiera och hjälpa till att åtgärda problem som rör störningar i tågtrafiken, detta genom att gå igenom signalritningar och analysera olika anläggningar.

För att lyckas som underhållsingenjör gäller det att du har en analytisk förmåga, kan se helheter samt är noggrann. Då du också ofta är ute på olika anläggningar gäller det att du också kan kommunicera och samarbeta med andra människor.

Rekommenderad bakgrund: Akademisk utbildning inom teknikområdet 180hp.

Erfarenhet: 2-3 års relevant erfarenhet.