Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Utvecklingsansvarig

Som utvecklingsansvarig på Trafikverksskolan arbetar du med att ta fram nya kurser och utbildningar.

Att som utvecklingsansvarig utveckla kurser inom Trafikverksskolan innebär täta kontakter med den kund eller den enhet som upplever behovet av en ny eller förändrad utbildning för sin verksamhet.

Detta innebär att du vanligtvis projektleder arbetet med att kartlägga hur behovet ser ut och då analyserar och strukturerar din inhämtade information. Detta för att kunna formulera syfte, mål och innehåll för den aktuella kursen.

I arbetet att utveckla kurser behövs även kunskap om olika utbildningsmetoder och när dessa passar att användas.

Den samlade Kunskapen, här beskriven, behövs både när det gäller att man ska handla upp en konsult att genomföra kursen eller när man diskuterar med Trafikverksskolans egna lärare om genomförandet och den tidsåtgång som är aktuell för kursens olika avsnitt.

Arbetet som Utvecklingsansvarig är väldigt kreativt och bidrar till att kunderna får den utbildningsinsats som passar det uppkomna behovet. Jobbet innebär mycket eget ansvar med stor handlingsfrihet utifrån givna uppdrag. Resor inom landet förekommer.

Rekommenderad bakgrund: Relevant högskoleexamen 180 hp eller motsvarande.

Erfarenhet: Erfarenhet av aktuellt utvecklingsområde och vuxenpedagogik samt av att leda processer och arbetsgrupper.