Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Vägarbete med maskiner på väg

Vägtrafikledare

Vägtrafikledaren har en viktig funktion för att nå nollvisionen att ”Ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken”. Du jobbar med att minimera påverkan av trafikhändelser på vägen och att resenärers körning därmed blir så säker som möjligt.

Som vägtrafikledare övervakar du självständigt trafiken och situationen runtomkring inom ett bestämt område genom skärmar och annan teknisk utrustning. Du levererar trafikinformation till alltifrån räddningstjänst till kommunanställda beroende på omständighet och samarbetar med kollegor, andra funktioner på Trafikverket och med personer utanför för att upprätthålla ett så bra trafikflöde som möjligt.

Du behöver alltid vara uppdaterad om händelser som kommer att ske på vägen i form av arbeten eller annat. Informationen söker du upp proaktivt och på eget initiativ för att kunna förebygga risker och hinder som kan uppstå i trafikflödet.

Mer information

Rekommenderad bakgrund: Gymnasiekompetens. Som start i anställningen får du en intern utbildning hos Trafikverket på 1 år.
Erfarenhet: Generell yrkeserfarenhet 1–2 år, god datorvana.
Övrigt: Som vägtrafikledare jobbar du i skift.