Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Webbredaktör

Joachim är webbredaktör på Trafikverkets centrala funktion Kommunikation. I hans arbetsuppgifter ingår att utveckla vår webbplats genom att bland annat vara med i olika projekt och uppdrag. Han arbetar i publiceringsverktyget EPI-server.

Stimulerande att arbeta på egen hand

Det bästa med jobbet tycker Joachim är att han får arbeta mycket på egen hand inom olika uppdrag, bland annat inom förvaltningen av webbplatsen. Joachim har mycket kontakt med människor vilket han tycker är trevligt.
– Det är ett stimulerande och roligt arbete. Jag tycker att man hela tiden lär sig något nytt, och det är kul att få jobba med många olika uppdrag inom webbområdet.

Områdeskunnig

Joachim tycker det är bra att ha en yrkesutbildning i botten. Själv har han dock lärt sig det mesta på egen hand genom sitt intresse för webben. Många som jobbar med webben är självlärda, menar Joachim.
– Det är bra att kunna lite allt möjligt inom området när man jobbar som webbredaktör, exempelvis kodning och bildredigering.

I arbetet ingår också att skriva och anpassa texter för webb.