Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Verksamhetsutvecklare

Trafikverket ansvarar över många olika verksamhetsområden. Det är viktigt att dessa områden men också trafik som helhet följer med i utvecklingen och därmed skapar ännu mera samhällsnytta. Det är detta du som verksamhetsutvecklare arbetar med

Verksamhetsutvecklingsområdet inom Trafikverket är brett och du som verksamhetsutvecklare kan arbeta inom flera av verksamhetens områden. Som verksamhetsutvecklare på Trafikverket arbetar du till stor med att analysera och utvärdera delar av den verksamhet du arbetar inom, för att sedan skapa förbättringar och utvecklingsarbete. I detta arbete kan du som verksamhetsutvecklare leda olika uppdrag eller vara deltagare i projektgrupper. Du kan exempelvis arbeta med verksamhetsutveckling inom Trafikverkets kundområde. Där arbetar du för att verksamheten ska nå en ökad kundnytta, detta genom att analysera olika kunders förutsättningar, önskemål och behov.

Du kan också arbeta som verksamhetsutvecklare inom kalkylområdet. Där arbetar du med att styra och utveckla kalkylverksamheten så att Trafikverkets arbete med kalkylering sköts och vid behov kan utvecklas. Vilken slags bakgrund och erfarenheter som efterfrågas varierar beroende på vilken del av Trafikverket du som verksamhetsutvecklare arbetar inom.

För att lyckas som verksamhetsutvecklare på Trafikverket gäller det att du kan kommunicera, samarbeta, vara analytisk samt ha en förmåga att kunna förmedla kunskap.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning 180hp (120hp) inom relevant område

Erfarenhet: 3-4 års relevant yrkeserfarenhet.

Viktiga egenskaper för att lyckas: Kunna kommunicera, samarbeta och påverka andra, samt vara analytisk.