Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Åtgärdsplanerare

Åtgärdsplaneringsenheterna ansvarar för att förutsättningarna för cyklister, bilister, tågresenärer samt godstransporter blir så bra som möjligt och att transportsystemet utvecklas smidigt, grönt och tryggt.

Detta är en nyckelroll då Trafikverkets åtgärder påverkar hela Sverige!

Ditt huvudfokus i rollen som åtgärdsplanerare är att skapa projekt och åtgärder utifrån underlag om behov och brister i transportsystemet. Du har en aktiv dialog med regioner, kommuner, myndigheter och allmänheten i frågor som rör planering och finansiering och prioriterar de mest effektiva åtgärderna. Du deltar i viktiga beslut och får möjlighet att jobba med frågor som påverkar många.

För att lyckas som Åtgärdsplanerare bör du kunna väga samman komplex information och göra olika typer av hänsynstaganden. Då arbetet innebär många kontakter internt och externt är det viktigt att du har lätt för att samarbeta samt har lätt för att både skapa och underhålla relationer.

Rekommenderad bakgrund: Högskoleutbildning (om minst 240/160p) inriktning teknik, ekonomi, samhällsplanering, eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig.

Erfarenhet: Flera års erfarenhet av arbete med planering av transportsystem.