Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

En rad med flaggstänger med olika länders flaggor. Foto: NeydtStock, Mostphotos

Jobba internationellt

Internationaliseringen ökar och Trafikverkets verksamhet sträcker sig sedan länge även utanför Sveriges gränser. Trafikverket samarbetar med många internationella aktörer såväl inom som utanför Norden och EU.

Det här ger flera möjligheter till uppdrag utomlands, med exempelvis godskorridorer inom EU eller järnvägsorganisation i Bryssel. Vår kompetens efterfrågas internationellt även i till exempel miljö- och trafiksäkerhetsfrågor.

För den som vill jobba internationellt finns det möjligheter att vara med i internationella arbetsgrupper, delta i erfarenhetsutbyten eller få en korttidsanställning. Det finns också program för tjänstemannautbyte med EU:s institutioner, till exempel det så kallade NEPT-programmet för tjänstemän i offentlig förvaltning. Om du är intresserad av att jobba utomlands på heltid finns sådana tjänster främst inom EU-kommissionen, EU:s byråer och inom organisationer där Trafikverket är medlem. De tjänsterna tillsätts genom ett formellt ansökningsförfarande och innebär att man blir tjänstledig från sin ordinarie tjänst på Trafikverket.