Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Var med och gör Sverige närmare.

Ledarskap

Styr utvecklingen av Sveriges infrastruktur hos oss. Som chef på Trafikverket bidrar du tillsammans med dina medarbetare till ett tillgängligt och närmare Sverige som skapar förutsättningar för tillväxt och välfärd som utvecklar samhället.

Vi arbetar tillsammans för ett Sverige där alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Det är en verksamhet som är både spännande och utmanande. Ansvaret för samhället är en viktig faktor för många trafikverkare som brinner för att bidra till en positiv utveckling. Ditt och dina medarbetares engagemang gör skillnad för många människor och företag varje dag, varje minut. Det här är en arbetsplats för dig som vågar anta utmaningen.

Ett starkt ledarskap

Att vara chef i Trafikverket kräver att du lever våra värderingar, att du är pålitlig, engagerad och modig.

Ledarskapsfilosofin utgår från vår styrfilosofi, förmågekarta, arbetsordning samt våra värderingar och tydliggör Trafikverkets förväntningar på sina ledare samtidigt som den ska kalibrera var och ens inre ledarkompass ytterligare.

Vi förväntar oss att våra chefer och ledare:

  • Vill leda och stimuleras av att leverera och få människor att växa.
  • bygger förtroende, levererar resultat och driver utveckling för att tillsammans med andra nå våra mål och skapa nytta.
  • leder utifrån värderingarna och agerar alltid så att förtroendet för vår verksamhet och vårt uppdrag upprätthåll.

Som chef och ledare på Trafikverket ges du också möjligheter att utvecklas och få stöd på vägen så att du kan utvecklas framgångsrikt i samklang med Trafikverkets ledarskapsfilosofi, uppdrag och strategier.