Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Tidsbegränsade anställningar till nyanlända eller långtidsarbetslösa - moderna beredskapsjobb

Statliga myndigheter har ett regeringsuppdrag att anställa personer till så kallade moderna beredskapsjobb. Det är tidsbegränsade anställningar som riktar sig till nyanlända eller personer som varit långtidsarbetslösa.

Syftet med modernt beredskapsjobb är att öka möjligheten till ett arbete på reguljära arbetsmarknaden. Målsättningen är minst 5 000 moderna beredskapsjobb inom staten år 2020.

Arbetsuppgifter

Moderna beredskapsjobb är en anställning med lägre kvalifikationskrav och det ska vara arbetsuppgifter som inte utförs idag eller i otillräcklig omfattning och inte ersätter en ordinarie rekrytering. Exempel på arbetsuppgifter är att fungera som ett stöd, vilket är möjligt inom de flesta av våra befattningar/roller.

Är du intresserad av modernt beredskapsjobb?

Ta kontakt med din handläggare på Arbetsförmedlingen som kan hjälpa dig att kolla om du uppfyller kriterierna för moderna beredskapsjobb. Be därefter din handläggare ta kontakt med oss.