Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Båt invid kaj i Norrköpings hamn. Foto: Kerstin Ericsson

Praktik för personer med funktionsnedsättning

Trafikverket och övriga statliga myndigheter har i uppdrag av att erbjuda praktik till nyanlända arbetssökande och personer med funktionsnedsättning.

Uppdraget syftar till att arbetssökanden ska få erfarenhet av statligt arbete vilket även kan förbättra deras möjligheter på arbetsmarknaden i framtiden.

Citat från broschyr

Vi är glada över att kunna erbjuda praktik då det är värdefullt för oss på flera olika sätt:

  • Det är en möjlighet att hitta några av våra framtida medarbetare.
  • Vi kan få nya perspektiv.
  • Det är ett ytterligare sätt för oss att spegla samhället och ta vårt samhällsansvar.

Praktikplatser och utformning av praktikperiod

Urvalet sker genom att Trafikverket meddelar lediga praktikplatser till Arbetsförmedlingen som skickar förslag på tänkbara praktikanter. Trafikverket får även löpande förfrågningar från Arbetsförmedlingen. Praktikantens kompetens och erfarenhet tillsammans med verksamhetens behov och möjligheter kommer att skapa en individuellt anpassad praktik. Perioden för praktik kan sträcka sig upp till tre månader, med möjlighet till förlängning upp till sex månader. Målsättningen är att praktikperioden ska vara ett positivt utbyte som gagnar såväl Trafikverket som praktikanten.