Kakor (cookies) Trafikverket använder kakor för att förbättra och anpassa ditt besök på vår webbplats. Genom att använda webbplatsen accepterar du användandet av dessa kakor.
Läs mer om kakor och hur du avaktiverar dem

Båt invid kaj i Norrköpings hamn. Foto: Kerstin Ericsson

Praktik för nyanlända och personer med funktionsnedsättning

Trafikverket har beslutat att erbjuda praktikplatser. Målsättningen är att praktikperioden ska vara ett positivt utbyte som gagnar såväl Trafikverket som praktikanten.

Trafikverket och övriga statliga myndigheter har i uppdrag av regeringen att i samarbete med Arbetsförmedlingen, erbjuda praktik till nyanlända arbetssökande och personer med funktionsnedsättning. Uppdraget syftar till att arbetssökanden ska få erfarenhet av statligt arbete vilket även kan förbättra deras möjligheter på arbetsmarknaden i framtiden.

Citat från broschyr

Vi är glada över att kunna erbjuda praktik då det är värdefullt för oss på flera olika sätt

  • Det är en möjlighet att hitta några framtida medarbetare.
  • Vi kan få nya perspektiv.
  • Det är ett ytterligare sätt för oss att spegla samhället och ta vårt samhällsansvar.

Praktikplatser och utformning av praktikperiod

Urvalet sker genom att praktikanter bjuds in till informationsträffar med mindre intervjuer i form av speed-dating på arbetsförmedlingar runtom i landet. Praktikantens kompetens och erfarenhet tillsammans med verksamhetens behov och möjligheter kommer att skapa en individuellt anpassad praktik. Perioden för praktik kan sträcka sig upp till 3 månader, med möjlighet till förlängning upp till 6 månader.